Školski rančevi

po strani
Filtriraj
Resetujte filtere
Brend
Kolekcije
Cena
octopus
12 proizvoda
Sačuvano u omiljne
Školski ranac Octopus sadrži: - mrežasta leđa koja omogućavaju cirkulaciju vazduha ...
2.964,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Ranac Octopus masquerade pink gray je kvalitetan školski ranac maskirnog dezena roza si...
3.908,16 RSD
Sačuvano u omiljne
Ranac Octopus caps pink je kvalitetan školski ranac sa dezenom šapica roza boje. Ško...
3.908,16 RSD
Sačuvano u omiljne
Ranac Octopus black gray je kvalitetan školski ranac crne boje sa sivim detaljima. Š...
3.908,16 RSD
Sačuvano u omiljne
Ranac Octopus football Star je kvalitetan školski ranac plavih nijansi sa narandžastim ...
3.908,16 RSD
Sačuvano u omiljne
Ranac Octopus Grl Pwr je kvalitetan školski ranac plavo roza boje sa cvetnim dezenom. ...
3.908,16 RSD
Sačuvano u omiljne
Ranac Octopus blue je kvalitetan školski ranac plave boje. Školski ranac sadrži: - ...
3.908,16 RSD
Sačuvano u omiljne
Ranac Octopus Gamer zone je kvalitetan školski ranac atraktivnog dezena. Školski ran...
3.908,16 RSD
Sačuvano u omiljne
Ranac Octopus turquoise black je kvalitetan školski ranac tirkiozno crne boje. Škols...
3.908,16 RSD
Sačuvano u omiljne
Ranac Octopus blue fire je kvalitetan školski ranac atraktivnog dezena. Školski rana...
3.908,16 RSD
Sačuvano u omiljne
Ranac Octopus blue black je kvalitetan školski ranac atraktivnog plavo crnog dezena. ...
3.908,16 RSD
Sačuvano u omiljne
Ranac Octopus gray black je kvalitetan školski ranac sive boje sa crnim detaljima. Š...
3.908,16 RSD
Pročitajte

Školski rančevi

Kvalitetni školski rančevi različitih boja, dezena i modela nalaze se na našoj internet stranici po veoma povoljnim cenama. Rančevi za školu za devojčice i za dečake sve na jednom mestu.

Ranac za školu

Ranac za školu predstavlja najvažniji školski aksesoar. Kretanje u školu se ne može zamisliti bez dobrog ranca. Ranac za školu treba da bude dizajniran tako da u njega bez problema stanu sve neophodne knjie i ostala oprema, i da bude optimalan za dečiju kičmu. Prilikom kupovine ranca za školu treba pažljivo birati, jer loš ranac može oštetiti kičmu vašem detetu. Savet je da pre kupovine dete proba ranac za školu, a ne da se kupuje na slepo. U poslednje vreme roditelji se sve češće kupuju anatomski ranac za školu svojoj deci.

Rančevi za školu raznih modela

U našoj ponudi imamo školske rančeve različitih modela i za različite uzraste. Pored toga, imamo široku ponudu ranaca za školu za dečake i devojčice. Pored klasičnih, školski rančevi dolaze i u različitim printovima, najviše iz crtaća, igrica i dečijih emisija. Dobar školski ranac može potrajati nekoliko godina i čest je slučaj da se prenosi na mlađeg brata ili sestru. Školski rančevi za niže i više razrede osnovnih školi se razlikuje po dizajnu i printovima, kao i po samoj izradi. Deca iz viših razreda obično traže klasične školske rančeve.

Školski ranac ili torba za školu

Torba za školu je asocijacija na škoski ranac, ali poslednjih godina sve je više klasičnih torbi za oko ramena koje deca koriste kao školske torbe. Ovo je najčešći slučaj kod devojčica. Torbu za školu je lakše koristiti jer nema potrebe za skidanjem, kao kod ranca. Ima jedan kaiš i ide preko ramena, na kuk, a ne na leđa kao klasičan ranac. Školska torba može biti odlična ako vaše dete nosi lap top u školu, pored knjiga.

Rančevi za prvake

Ranac za prvi razred osnovne škole mora biti kvalitetan. Rančevi za prvake su tako dizajnirani da kada su na leđima podupiru kičmu detetu i teraju ga da ima pravo držanje. U našoj ponudi imamo veliki izbor rančeva za prvake, raznih dizajna i motiva. Prilikom odabira ranca, neophodno je da dete bude tu i da proba. Savet je da se isprobaju nekoliko modela rančeva za prvake kako bi bili sigurni. Rančevi za prvake predstavljaju njihov prvi dodir sa školom i aksesoar koji će svakodnevno nostiti na leđima, tako da je pored lepog izgleda bitna i funlcionalnost ranca. Rančevi za prvake u našoj ponudi imaju dosta džepova i pregrada, kako bi mogle da stanu knjige, sveske, pernice i ostali pribor. Džepovi na školskom rancu su izuzetno bitni kako bi deca mogla da spakuju i ostale stvari koje nisu nužno knjige, na primer: užinu, flašicu vode, majcu ili duks. 

Rančevi za školu u našoj punudi poseduju alke i zakačaljke sa strane kako bi dete moglo tu da okači blok za likovno (kesu) ili torbu za fizičko.

Rančevi za prvake su izdržljivi i kvalitetni, ali nije preporučljivo da dete nosi težak i prenatrpan ranac na leđima, pogotovu kad je u nižim razredima osnovne škole. Pogledajte ponudu školskog pribora

Kako izabrati ranac za školu?

Nije svaki školski ranac isti i pogodan za svako dete. Školski ranac se pre svega bira prema visini deteta i širini u ramenima. Školski ranac ne treba zameniti za dečiji ranac. Dečiji rančevi nisu namenjeni za svakodnevno korišćenje, niti imaju dovoljnu zapremunu da knjige stanu u njih.

Ko što smo već spomenuli, ranac za školu mora biti kvalitetan, jer će ga dete nositi svaki dan na leđima. Izbor ranca će zavisiti i od toga da li dete vozite u školu, ili ide peške ili autobusom. Ukoliko je ovo drugo slučaj, biće potreban kvalitetniji ranac kako ne bi pukao usled svakodnevnog korišćenja i putovanja do škole. Takođe, ranac za školu mora biti od izdržljivih materijala kako bi izdržao sva habanja po podu u školskom dvorištu ili hodniku škole. Kod školskih rančeva je izuzetno bitno dno ranca, mora da bude ojačano kako bi ranac izdržao sve što se spakuje u njega i kako se ne bi oštetio prilikom stalnog spuštanja na pod.

Ivice, i spojevi školskog ranca moraju biti ojačani, kako ne bi došli do pucanja. Ivice ranca trebaju da budu oble, ukoliko vidite ranac za školu sa oštrim ivicama i tankim spojevima, zaobiđite ga.

Naramenice su izuzetno bitna stvar prilikom odabira školskog ranca. Neophodno je da budu izdržljive, da nemaju oštre krajeve i da budu obložene sunđerima. Takođe, važno je i da ima kopču na naramenici kako bi se težina bolje raspredila.

Dubina školskog ranca

Dubina ranca mora da bude dovoljna da sve knjige stanu unutra, a opet ne preterana kako pozicija knjiga ne bi bila u donjem delu leđa. Dubina je izuzetno bitna jer knjige trebaju da budu naslonjene uz celu dužinu leđa, a nikako opteretiti lumbalni deo i ramena. 

Visina školskog ranca

Visina ranca za školu, kao i širina moraju da budu prilagođene detetu. Deca u nižim razredima nikako ne bi smeli da nose ranac koji je većih dimenzija i namenjen za stariju decu ili odrasle. Visina školskog ranca treba da bude do struka ili malo iznad struka.

Zapremina školskog ranca

Zapremina školskog ranca se razlikuje od ranca do ranca, ali postoji neka osnovna podela na male, srednje i velike školske rančeve.

Mali ranac za školu - 15 do 20 litara

Srednji ranac za školu - 20 do 30 litara

Veliki ranac za školu - 30 do 40 litara

Pogledajte našu ponudu rančeva za školu i poručite online ili posetite našu knjižaru.