Za 20 godina od osnivanja kompanije CoLibri Sistem SpA, Aldo Farnetti i suosnivača Paolo Valle, da bi plasirao na tržište sistem za pokrivanje knjiga zaštitnim filmom, više od 340 miliona knjiga zaštitno je prekriveno proizvodima kompanije CoLibri. To italijansku kompaniju čini evropskim liderom u ovoj određenoj grani poslovanja. Međutim, uspeh kompanije nastaje ne samo apsolutnim tehničkim vođstvom, već i ranim usvajanjem široko rasprostranjene izvozne strategije. 

Kompanija je 2007. predstavila svoju prvu Leonardo kompaktnu mašinu za prekrivanje knjiga.
 

 

 

Colibri patent za uvijanje, nudi unapređen sistem za uvijanje knjiga. Kvalitet visokog ranga u svetskoj konkurenciji samo je jedan od kvaliteta i prednosti ovako razvijenog sistema za uvijanje.

Colibri  sistem za uvijanje osmišljen je i patentiran 2001. godine u Milanu.  U srcu Italije stvoren je jednostavan i inovativan sistem koji omogućava da knjige, svih dimenzija budu uredno uvijene, samo jednim pritiskom na dugme.

Uspešan patent  podrazumeva osnovnu mašinu u vidu prostrane ploče na kojoj se uvijaju knjige, i uvijače.

Proizvedene po najvišim standardima, Colibri mašine su  efikasne, kompaktne i lako prenosive.  Sistem je dizajniran sa velikom pažnjom i kao takav je najjednostavniji i najefikasniji sistem za uvijanje knjiga, koji je trenutno dostupan.

Potrebno je samo 20 sekundi da knjiga dobije urednu, glatku zaštitu, bez nabora ili vazduha između korica i uvijača. Uvijači nisu proizvedeni od toksičnih materijala, podložni su reciklaži, meki na dodir, traju dugo i lako se mogu ukloniti. Na ovaj način  knjige su zaštićene od vlage, oštećenja od ogrebotina, prašine, izbledelosti ili žute boje.

COLIBRI sistem za uvijanje pomaže da se život jedne knjige najmanje udvostruči.

„Tada su mašine još uvek bile ručno upravljane, ali 2012. godine lansirali smo e-Leonardo, prvu automatizovanu mašinu“, kaže generalni direktor Marco Colombo. 

Sistem radi i na mekim koricama i u koricama i automatski reže standardne plastične čaure CoLibri Sistem po veličini i toplotno zavari otvorene ivice zajedno savršeno. Daleko brži za nanošenje od lepljive folije, zamena oštećenog korica je jednako brza i laka, tako da se bilo koja knjiga može zaštititi u nekoliko sekundi.

CoLibri sistem sadrži posebnu mašinu i uvijače koji idu uz nju. Dostupne su u raznim veličinama, a sada takođe i u širokoj paleti boja.
 

„Sa pokretanjem Perfecta mašine, sada smo u mogućnosti da ponudimo proizvod koji se dopada bilo kojoj prodavnici koja prodaje poklon artikle i nudi uslugu pakiranja. Na primer, parfimerijske prodavnice ili odeljenja, prodavnice igračaka, pa čak i apoteka koja prodaje kozmetiku. "

Perfecta mašinu prati niz raznobojnih celofanskih rolni i može se koristiti za privlačno i profesionalno omatanje bilo kojeg predmeta. Još jedna prednost sistema Perfecta je da produžava sezonu Colibri potrošnog materijala. „Naš najprometniji period u godini je početak nove školske godine kada roditelji kupuju nove knjige i materijale za svoju decu“, kaže gospodin Colombo. „Uz Perfecta, takođe koristimo od Božićne trgovine.“