Još od svog osnivanja 1949. godine, TRAVELITE je važio za brend koji je postao prepoznatljiv po kvalitetu čiji prtljag je mogao da se pohvali karakteristikama da je lagan, funkcionalan i izdržljiv. Danas kompanijom upravlja treća genereacija porodice osnivača. TRAVELITE proizvodi su poznati i poštovani zbog svog visokog kvaliteta i visokog stepena inovativne funkcionalnosti. TRAVELITE proizvodi dizajnirani su i razvijeni u Nemačkoj, sa tipičnim nemačkim fokusom na najviši proces i kvalitet proizvoda u samoj srži ovog razvojnog procesa.

TRAVELITE proizvodi se uvek proizvode od najnovijih materijala i najmodernijom proizvodnom tehnologijom. Svi koraci proizvodnog procesa se kontinuirano prate kako bi se zaštitili najviši standardi kvaliteta sirovina i kvaliteta izrade. TRAVELITE takođe stavlja veliki naglasak na održavanje visokih socijalnih i etičkih standarda na radnom mestu.

Kompanija TRAVELITE težim da razvija, proizvodi i isporučuje rešenja za torbe i prtljag koji olakšava putovanje i tako poboljšava pokretljivost. Glavni cilj u  kompaniji TRAVELITE je da biti pouzdan poslovni partner u svim interakcijama, čije partnerstvo predstavlja pravu dodatnu vrednost, zasnovano na odličnim proizvodima, stručnim konsultacijama i apsolutnom fokusiranju na potrebe klijenata. Od ove godine TRAVELITE kompanija je odllučila da prući poverenje kompaniji UNIVERZAL kao generalnom zastupniku i distributeru svojih proizvoda.

Kompanija TRAVELITE svoje proizvode plasira kroz dva brenda: TRAVELITE i TITAN.